Naprapati

Naprapathy Therapy

Hva er naprapati?

Naprapati betyr å korrigere årsak til smerte eller lidelse. Ordet kommer av det tsjekkiske ordet “napravit”, som betyr å korrigere, og det greske ordet “Pathos” som betyr smerte.

Naprapati ble utviklet av den amerikanske kiropraktoren Oakley Smith på begynnelsen av 1900 tallet. Man begynte da å interessere seg for sekundære spenninger i omkringliggende mykdeler, i tillegg til den sedvanlige manipulasjonen/leddjusteringen. Den første skolen ble grunnlagt i 1907 av nettopp Oakley Smith, som formulerte grunntesene for naprapatien. Siden den gang har yrket utviklet seg mye, blant annet på grunn av nyere forskning.

Naprapater jobber med å undersøke og finne underliggende årsaker til pasientenes smerter. Når den underliggende årsaken er funnet blir den behandlet ved hjelp av en kombinasjon av muskel-, nerve- og leddbehandling. De fleste pasientene vi behandler har nettopp plager eller nedsatt funksjon i muskler, nerver eller ledd.

Naprapati er en manuell behandlingsform der naprapaten hovedsakelig bruker hendene til å både undersøke og behandle pasienten. Mer spesifikt går behandlingen ut på å bruke manipulasjon, massasje, tøyning samt å behandle triggerpunkt.

Mange av våre pasienter har palger i rygg- og nakkeregionen samt i sener og muskler.

Naprapatens behandlingsteknikker

Manipulasjon innebærer å bruke nøyaktige grep for å normalisere bevegelighet og funksjon i ledd. Grepene blir utført med høy hastighet og med så liten kraft som mulig.

Mobilisering er en annen form for behandling som, i motsetning til manipulasjon, innebærer utførelse av langsomme bevegelser og tøyninger, men også disse med liten kraft.

Triggerpunktsbehandling brukes for å redusere spenning i muskler og smerteutstråling. Et triggerpunkt er et særlig irritert punkt i en spent muskelstreng.

Artikulering innebærer at en utfører glidende bevegelser og distraksjoner i ledd. Behandlingsformen brukes primært for å behandle nedsatt bevegelighet som er reversibel.

Massasje blir brukt for å myke opp vevet, da særlig muskler og bindevev. Hensikten er å minske spenningen i musklene og øke blodsirkulasjonen.

Trykkbølge  er en effektiv behandlingsmetode for kroniske/ langvarige plager i muskel og skjelettsystemet.

Vi hjelper deg som bor i Trondheim, Melhus og omegn med muskel- og leddplager – ta kontakt for å bestille time!

© Naprapaten Melhus
Utvilket av:
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram